Elérhetőség

Ha van egy iskolai története, és szívesen megosztaná másokkal is, akkor:

----------------------------------------

iskola.blog.hu@gmail.com

Facebook

Az oktatas.hu weboldal egyik cikkében Dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár fejtette ki gondolatait a pedagógusok helyzetéről és az egész napos iskoláról. Ezt a cikket tegnap elolvastam leszűrtem a saját magam számára fontosnak vélt tapasztalatait. Majd ma reggel arra ébredtem, hogy lemondott a helyettes államtitkár (Erről cikk itt). Ebben nem is az az érdekes, hogy lemondott, hanem az, hogy valószínűsíthető, hogy Matolcsy György miniszter úr múlt heti bejelentése kissé váratlanul érte (vagy nagyon jól játszották a meglepettet) őket és igazából mivel minden az életpályamodell és bevezetése körül forgott, így hogy nincs mit bevezetni és nincs kinek mit elmagyarázni, merthogy valljuk meg a pedagógus társadalom várta a béremelést (a többi részét nem nagyon) így aztán értelmetlenné vált az a közel 2 és fél év, ami alatt mindig azt hallgattuk, hogy most aztán....

Matolcsy.jpgEgy ilyen helyzetben komoly politikus nem is tehetne mást, mint hogy lemond, mivel valótlan állítása és egy létrehozott nem bevezethető rendszer képe már nem igazán tesz hitelessé senkit. (Sajnos a politikusaink többsége egy-egy kudarcot is sikerként állít be és sokszor az is igaz, hogy a hiteltelen politikusok továbbra is jelen vannak és rombolják az amúgy sem sokra tartott hírnevüket).

Így Gloviczki úr lemondása egy teljesen érthető lépésnek is nevezhető. Csak amíg odafent ilyen olyan csomagokat (you know package) készítgetnek, teljesen értelmetlen bármit is kidolgozni, mert átlagosan fél évente, mostanában egy kicsit gyakrabban úgyis megszorítunk.


Pedagógus szakma hátrasorolva!

UPDATE!!!!! Mire megírtam ezt a kis cikket, kiderült, hogy nem fogadták el a lemondását :)))))))

Tavaszig mégis marad Hoffmann helyettese

Valakinek el kell végeznie ezt a szakmai káoszos munkát is!

Címkék: politika politikus tanárok béremelés gazdasági helyzet Matolcsy György Hoffmann Rózsa Dr. Gloviczki Zoltán helyettes államtitkár oktatas.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iskola.blog.hu/api/trackback/id/tr344855674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása