Elérhetőség

Ha van egy iskolai története, és szívesen megosztaná másokkal is, akkor:

----------------------------------------

iskola.blog.hu@gmail.com

Facebook

A tegnapi nap híre volt, hogy sztrájkbizottságot alakítottak a pedagógusok az igazat megvallva biztosan nagyon jó dolog ilyennel fenyegetni és nem is kétlem ,hogy szükség van a pedagógusok béremelésére, de miért pont most? azért mert be volt ígérve egy béremelés, amit nem tartottak (tartanak) be? ha jól emlékszem 2008-ban volt utoljára béremelés, így ha nem változik a jelenlegi helyzet, akkor 2014 január 1-ig az pontosan 6 év (inkább 5-el kellene egyébként számolni). Szóval függetlenül attól, hogy mi történik most, nagyjából 2-3 évet csúszott a dolog. És most ugye az életpálya-modell kapcsán beszélnek 75 milliárd forintról, de nem lett volna jobb esetleg ezt elosztva mondjuk minden évben 4-5 százalékokat emelni? (Természetesen az infláció feletti részhez képest). Így a most tervezett átlag 20%-os béremelés követelés (a szakszervezetek részéről) elosztva nagyjából 18-20 milliárdot vett volna ki a költségvetésből, ami már nem is olyan nagy tétel, főleg ahhoz képest, hogy milyen pénzek mennek el más egyéb projektekre (lásd stadionfelújítás, ami jó esetben is csak kb 15-20.000 ember szórakozása a helyszínen, szemben a kb. 140.000 pedagógusnak igen is sokat jelentő pár ezer forintos béremelésével)

Igazán ezért sem értem a különböző kormányzatok szerencsétlenkedését ebben az ágazatban, mert szinte zökkenőmentesen meg lehetne valósítani a béremeléseket szinte minden állami fenntartású intézményben legyen szó orvosokról, pedagógusokról, ápolókról vagy éppen a vasutasokról. Így aztán a teher is kisebb lenne és az elégedetlenség is.

Tessék mondani nem lenne jobb egy elégedett társadalom?

Címkék: politika munka gazdaság politikus orvos tanárok pedagógusok béremelés gazdasági helyzet pedagógus béremelés vasutas dolgozó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iskola.blog.hu/api/trackback/id/tr634859550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása