Elérhetőség

Ha van egy iskolai története, és szívesen megosztaná másokkal is, akkor:

----------------------------------------

iskola.blog.hu@gmail.com

Facebook

A minap egy érdekes cikkre bukkantam a civishíren. Ez egy mindig fontos téma, hogy a tanár/tanárnő az iskolában mit is csinál. Az átlagemberek szintjén valószínű minden szakma hasonlóképp jelenik meg. Egy vasutas csak lébecol a munkahelyén és folyton sztrájkol a magasabb bérért, a bankosok sokat keresnek, az önkormányzat dolgozóinak csak juttatásai vannak, de nem dolgoznak soha. Ilyen, és ehhez hasonló sztereotípiák azok, amelyek sajnos rombolják a társadalmat.

Ehhez illeszkedve a tanárokról sem alakulhat ki más kép, csak az, hogy 8-14-ig "dolgoznak" és csak szünetük van. Az igazat megvallva ez egy olyan társadalomban merülhet fel problémaként, ahol az oktatásnak nincs értéke és a társadalom nem működik megfelelően illetve nem jutnak előrébb az élet egyéb területein. Mivel a mi kis országunk nem költ az oktatásra, a szabályok is inkább a jogokat mint a kötelességeket hangsúlyozzák, nem nagyon lehet számítani előrelépésre. Addig amíg alkalmatlan tanárok és szülőnek teljesen alkalmatlan emberek léteznek a probléma fenn is fog állni. Azonban amikor elkezdjük elfogadni azt az alapnak is nevezhető dolgot, hogy az iskola azért van, hogy a későbbiek során legyen valaki az emberből, akkor elkezdhetünk fejlődésről beszélni.

Addig azonban.....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iskola.blog.hu/api/trackback/id/tr134850790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása