Elérhetőség

Ha van egy iskolai története, és szívesen megosztaná másokkal is, akkor:

----------------------------------------

iskola.blog.hu@gmail.com

Facebook

Becslések szerint kb. 100 millió gyermeknek nincs lehetősége arra, hogy bármilyen szervezett oktatásban részesüljön. Ez egy megdöbbentő szám! Ugyanakkor az még megdöbbentőbb, amit az M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) szakemberei a kísérleteik közben tapasztaltak/tapasztalnak.

motorola xoom.jpgEgy Etióp faluban, ahol a gyerekek nem járnak iskolába és olvasni sem tudnak, kiosztottak néhány Motorola Xoom tabletet napelemes töltővel. (a kép illusztráció). Mindösszesen annyit tanítottak meg a felnőtteknek, hogy hogyan kell feltölteni a tabletet, a gyerekeknek azonban az ég világon semmit!

Pár perc után már be is tudták kapcsolni! A kísérletben a szakemberek hetente visszatértek, hogy mi is történik az eszközökkel, és itt megdöbbentő dolgokat tapasztaltak. A gyerekek, akik előtte se írni se olvasni nem tudtak, rengeteg mindent elsajátítottak. 5 napon belül már 47 féle alkalmazást futtatak. Sőt! Mivel található rajta kamera és rájöttek, hogy az valami kamera lehet, 5 hónap múlva feltörték a tabletet és beállították, hogy használhassák a kamerát is! Arról nem is beszélve, hogy közben elsajátították az ABC-t és elkezdtek olvasni.

Lehet hogy menne tanár nélkül is?

Címkék: oktatás gyerekek tanár tanulók tablet Etiópia Motorola Xoom Solar Charging System Napelemes töltő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iskola.blog.hu/api/trackback/id/tr494880487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása