Elérhetőség

Ha van egy iskolai története, és szívesen megosztaná másokkal is, akkor:

----------------------------------------

iskola.blog.hu@gmail.com

Facebook

A mai iskolai környezetben valamilyen úton-módon előtérbe került az angol nyelv. A mostani tervezet szerint inkább a "nehezebb" német nyelvvel kellene kezdeni az oktatást. Lehet-e így rangsorolni a nyelveket? A rövid válasz az igen lenne, azonban a képet egy kicsit árnyalják azok a kutatások, melyek szerint éppúgy lehet angolt vagy németet tanulni és nem feltétlenül könnyebb az egyik után a másikat tanulni. Számomra ez kicsit olyan dolog, mint mondjuk egy magyar óra után egy testnevelés óra. A tesi óra nem számít komoly órának, de mihelyst arról van szó, hogy mondjuk a korláton végezzünk egy gyakorlatot, máris nem olyan egyszerű a dolog. Így szerény tapasztalataim szerint sok függ a környezettől, a hozzáállástól, a tanártól is, amikor a nyelvtanulásról van szó.

A magyarok idegen-nyelvi tudásáról amúgy is katasztrofális képet fest a 2012 júniusában közzétett

EUROPEANS AND THEIR LANGUAGES tanulmány, amely szerint csak 35%-a a teljes népességnek beszél legalább 1 idegen nyelven. Ezt a siralmas eredményt csak az angolok, olaszok, portugálok és írek tudják megközelíteni, de mint ugye köztudott, a magyar nem versenyezhet ezekkel a nyelvekkel.

Valami fejlesztés tehát mindenképpen szükséges.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iskola.blog.hu/api/trackback/id/tr214890035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása